Sağlık Kabini, en yakın sağlık kabini, sağlık kabini nedir?

Sağlık Kabini 2024?

Sağlık Kabini 2024?

Sağlık Kabini hakkında bilmeniz gerekenler?

Sağlık kabini veya Sağlık kabini açmak bunun yanında henüz tanım olarak bilmeyeler için Sağlık kabini nedir? Sağlık Kabini ne işe yarar? Size ve adresinize en yakın sağlık kabini nerede gibi soruların yanıtlarını vermeye çalışacağız. Bunu yanında Sağlık kabini faaliyetleri ve Sağlık kabini çatısı altında yapılan işlemler hakkında da kapsamlı tanımlar yapacağız. Sağlığı basit ve açık bir şekilde tanımlamak zorlu bir iştir.  Sağlığın tanımı artık günümüzde giderek olumlu ve dinamik bir kavrama dönüşmüştür. Sağlık kabinleri artık sadece hastalıkların tedavisinden değil, sağlığın geliştirilmesi ve sağlığın korunmasında da etkili rol oynamaktadır. Sağlık, insanların iç ve dış talepleri karşılamak için araçlarını ve olanaklarını en iyi şekilde geliştirebildikleri zaman ortaya çıkar.”Evde bakım”, bakıma muhtaç kişilerin ev ortamında, yani kısmen veya tamamen yatan hasta tesislerinin dışında bakımı anlamına gelir. Evde bakım hizmetleri, profesyonellik ister. Uzun süreli bakım ihtiyacı, bir kişinin fiziksel, zihinsel veya psikolojik bir hastalık veya sakatlık nedeniyle önemli ölçüde veya daha fazla yardıma ihtiyaç duymasıdır. Ayakta bakım, bir kişinin yaşlılık nedeniyle veya bir hastalık sonucu bakıma ihtiyacı olduğunda ve başkalarının yardımına bağlı olduğunda kullanılabilir

Sağlık kabini nedir?

Sağlık kabini sağlık hizmetleri sunan özel kamu kuruluşlarıdır. Sağlık kabinleri bünyesinde en basit ve temel tanımları ile evde serum takma, iğne enjeksiyon yapma, tansiyon ve şeker ölçümleri, çeşitli yaraların bakımı ve kontrol altına alınması, cerrahi işlemlerde düşme, kaza ve yaralanmalar karşısında dikiş atma ve ya dikişi alma, gibi pek çok işlemi hem sağlık kabini çatısı altında hem de ev ve iş yerlerinde kaza durumlarında direkt kazanın olduğu adreste ilk müdahale ekibi olarak düşünülebilir. Sağlık kabini Sağlık Memuru, Ebe ya da Hemşire tarafından açılarak sağlık hizmeti verebilmektedir.

Sağlık kabini açmak

Sağlık kabini açma ve sağlık kabini sağlık işletmeciliği ülkemizde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde şekillenmekte olup resmidir. Nitekim Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı 6091 sayılı “Sağlık Kabinlerinin Açılış ve İşleyişi Genelgesi”nde Sağlık kabininin kimler tarafından hangi üniversite mezunlarının tarafından ne koşullarda açılacağına dair bilgiler yer almaktadır. Sağlık kabini açmak için gerekli olan belgeler ve tüm koşullar Sağlık Bakanlığı bünyesinde yer almakta olup resmidir. Bunun aksi bir durumu söz konusu değildir. Bunun yanında 6091 sayılı kanuna göre de sağlık alanında toplum sağlığı bölümlerinden mezun olan ve hemşirelerin hangi lokasyon ve bölgelerde sağlık kabinlerini açabileceği konusunda kapsamlı bilgiler anlatılmaktadır. Sağlık kabini başvurular genellikle bağlı olunan yerleşim yerindeki İlçe Sağlık Müdürlükleri ile İl Sağlık Müdürlükleri’ne yapılmaktadır. Sağlık kabini açmak için başvurularda yer alan belgeler ilçe ya da il sağlık müdürlüklülerince başvuru sahibine verilmektedir.

Evde sağlık ve adresinize en yakın sağlık kabini hizmetinden yararlanmak istiyorsanız Sıhhat Sağlık Kabinimizi arayabilir uzman sağlık çalışanlarımızdan destek alabilirsiniz.

En yakın sağlık kabini

En yakın sağlık kabini genellikle ikamet ettiğiniz adrese en yakın sağlık kuruluşlarıdır. İstanbul Avrupa yakası en yakın sağlık kabini ve İstanbul Anadolu yakası en yakın sağlık kabini arayışınız varsa Sıhhat Sağlık Kabini olarak İstanbul’un tüm noktalarına mobil kabin servislerimiz bulunmaktadır. Sağlık kabinimiz kabinde sizlere akşam 22:00 saatine kadar hizmet verirken, saat 22:00 sonrasında mobil kabin servislerimizle sağlığınızı korumaya ve kontrol altına almaya devam ediyoruz.

İstanbul Sağlık Kabini

İstanbul, sağlık kabini olarak sayıca belki de en yüksek şehirlerden biridir. İstanbul sağlık kabini arayışınızda İstanbul genelinde Sıhhat sağlık kabini olarak en yakın sağlık kabini hizmetini Anadolu yakası sağlık kabini ve Avrupa yakası sağlık kabini mobil servislerimizle kapınıza kadar getiriyoruz.

Anadolu Yakası Sağlık Kabini

Anadolu yakası sağlık kabini mi arıyorsunuz? Evde hasta bekletilmez! Sıhhat Sağlık Kabini mobil salık kabini ekibimizle tanıştınız mı? Eğer Sıhhat Sağlık Kabini İstanbul’da sağlık kabini arayışınızı hem Anadolu yakası sağlık kabini hem de Avrupa yakası sağlık kabini olarak arıyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Avrupa Yakası Sağlık Kabini

Avrupa yakası sağlık kabini işletmeleri içinde adresinize en hızlı gelen ekipler arasındayız. Avrupa yakasında en yakın sağlık kabini olarak aradığınız ve everdiğiniz adrese dakikalar içinde ulaşabilen mobil kabin ağ yapısına sahibiz. Avrupa yakası sağlık kabini, en yakın sağlık kabini olarak Bahçelievler, Bağcılar, Güngören, Bakırköy, Zeytinburnu ve Güngören’de dakikalar içinde kapınızdayız.

Sağlık Kabini Bahçelievler

Sağlık Kabini Bahçelievler Sıhhat Sağlık Kabini en yakın sağlık kabini olarak İstanbul Avrupa yakası ve İstanbul Anadolu yakasında sizlere evde sağlık hizmeti vermektedir. Sağlık kabini evde serum fiyatları için bizi arayabilirsiniz.

Sıhhat Sağlık Kabin’imizde sunduğumuz hizmetler

Sıhhat Sağlık Kabini olarak 2019 yılından itibaren çıkmış olduğumuz yolda serum takma, enjeksiyon, kateter takılması, pansuman, yara bakımına, kan alma, kulak lavajı, kadar iğne işlemleri, tansiyon ve şeker ölçümü, dikiş atma ve alma, idrar ve beslenme sondası takılması ya da değiştirilmesi, kan grubu bakılması, kulak delme, damar yolu açma, gebelik testi, küçük cerrahi müdahaleler sunduğumuz işlemler ve hizmetler kapsımda yer almaktadır.

Küçük cerrahi müdahaleler

Adı üzerinde olduğu gibi, küçük cerrahi müdahaleler genellikle ağır cerrahi durumlar gerektirmeyen çeşitli yaralanmalar ve kesiler için yapılan işlemlerin toplamıdır. Daha basite indirgemek gerekirse bireyin herhangi bir yerinde bıçak kesiği, yabancı cisim batması, cam kırıklarının batması gibi durumlarda ameliyat gerektirmeyen cerrahi işlemleri Sıhhat Sağlık Kabini bünyesinde ve donanımlı ekip ve ekipmanları ile hem kabinimizde hem de evinizde iş yerinizde tedavi ederek kontrol altına alabiliyoruz. Küçük cerrahi işlemlerde özelikle deride meydana gelen, çıban, apse, sivilce, irin, burun kanamaları, tampon uygulamaları, batık tırnak, tırnak batması ve revizyon işlemleri, enfeksiyon riski almadan sağlık kabinimizde tedavi edilebilir.

Serum takma işlemleri

Serum takma hastalıkların tedavi altına alınmasında ilk evre olarak bilinmektedir. Bu nedenle serum takma işlemlerinin hastalığın ve şikayetlerin doğrultusunda uzman ve yetkin sağlık personelleri tarafında uygulanması gerekmektedir. Evde serum takma Sıhhat Sağlık Kabini olarak İstanbul genelinde en sık gerçekleştirdiğimiz işlemlerin liste başında yer almaktadır. Evde serum takma fiyatı için kabinimizi arayabilirsiniz.

Evde hemşire hizmeti

Evde hemşire hizmeti, Sağlık Bakanlığı Evde Sağlık Hizmetleri uzman hemşireler tarafından uygulanması gereken işlemler kapsamındadır. Evde hemşire hizmeti evde sağlık hizmetleri kapsamında Sıhhat Sağlık Kabin’imizin yaygın işlemeleri arasında yer almaktadır.

Enjeksiyon hizmeti

Enjeksiyon bilindiği üzere iğne yapma anlamı taşımaktadır. Ancak iğne enjeksiyon yapmak sanıldığı kadar kolay bir işlem değildir. İğne yapmak deri ile nüfus etmesi demektir. İğne yamak bazen alerjik durumlarda doğurur. İğne ve enjeksiyon işlemleri Sıhhat Sağlık Kabini çatısı altında yapılan evde ve kabinde yapılan işlemlerdendir.

Tansiyon Ölçümü ve Takibi Şeker Ölçümü

Sıhhat Sağlık Kabini olarak tansiyon ölçümünü ve takibini önemsiyoruz. Özellikle yaşlılarda tansiyon ölçüm ve takibinin yanı sıra şeker ölçümünü ve takibini de gerçekleştiriyoruz. Sağlık kabinimizde evde serum takma işlemlerinde ön muayenelerde tansiyon şeker ölçümü, ilaçların düzenlenesi her zaman işlemlerimizde önceliklidir.

Dikiş atma ve alma hizmeti

Dikiş atama ve alma çeşitli kazalar ve yaralanmalar sonrasında ameliyat gerektirmeyen durumlarda kabinimizde yapılan işlemlerdir.

Pansuman ve yara bakımı hizmeti

Pansuman ve yara bakımı yaranın mikrop v enfeksiyon riskinin önüne geçilmesini sağlar. Sağlık kabinimiz bünyesinde evde ve kabinimizde pansuman ve yara bakımı yapmaktayız.

Sağlık kabini açma şartları ve Paramedikler sağlık kabini açabilir mi?

Sağlık kabini açmak için öncelikle sağlık kabini başvuru şartlarının yerine getirilmesi gerekmektedir. Bireylerin sağlık kabini başvurusu için bulundukları İl Sağlık Müdürlüğü ya da İlçe Sağlık müdürlükleri aracılığı ile başvuru işlemlerini istenilen evraklarla eksiksiz olarak tamamlayarak başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Genelde İl Sağlık Müdürlüğü tarafından sağlık kabini işletme uygunluk belgesi verilmektedir.  Sağlık kabininde ortak olması durumunda sağlık kabini mesul müdürlük belgesi verilmektedir. Başvurunuzu yaptıktan sonra gerekli koşulları karşıladığınız taktirde çok kısa süre içinde sağlık kabini açabilirsiniz.

Sağlık kabini açmak için gerekli belgeler hangileridir?

  • Öncelikle Ebe, Sağlık Memuru ya da Hemşire’nin dilekçesi
  • Noter onaylı diploma örneği
  • Noter onaylı nüfus kağıdı örneği,
  • 4 adet yeni çekilmiş vesikalık fotoğraf,
  • İkametgah belgesi
  • Eğer sağlık kabini açmak isteyen birey kamu görevlisiyse, mesleği serbest icra etmesinde sakınca yoktur şeklinde belge,
  • 2368 sayılı Sağlık Personelinin Tazminat ve Çalışma Esaslarına dair Kanun hükümleri çerçevesinde, sağlık kabininin faaliyetine izin verildiği belge,
  • Sağlık kabininin sağlık ocağı hekimince onaylı krokisi,
  • Sağlık kabini açmak isteyen bireylerin konu hakkında kapsamlı bilgiler almaları için Sağlık Kabinlerinin açılışı ve işleyişi hakkında genelgeye bakmaları gerekmektedir.
  • Sağlık kabinleri çalışma saatleri 09.00 – 22.00 bu saate sonra da mobil ekiplerce çalışma devam etmektedir.
  • Sağlık kabininde bulundurulması gereken ilaçlar 6091 sayılı genelgede yar almaktadır.
  • 657 Sayılı Kanun kapsamında çalışan kamu personelleri, sağlık kabini açamaz!
  • 6091 sayılı Sağlık Kabinlerinin Açılış ve İşleyişi kapsamında Sağlık kabininde evde bakım hizmeti verebilirsiniz,
  • Sağlık Kabinini kimler açabilir? 6091 sayılı Sağlık Kabinlerinin Açılış ve İşleyişi Genelgesinin 1. maddesinde 1219 sayılı Kanun 6238 sayılı kanun ebe, hemşire ve sağlık memurları açabilir. 6091 sayılı Sağlık Kabinlerinin Açılış ve İşleyişi Genelgesinin 5. Maddesine göre birden fazla kabin açılmamaktadır.

Sağlık kabini para kazandırır mı?

Sağlık kabini öncelikle sağlık kuruluşu olarak bakılmalıdır. Sağlık kabini bir ticarethane olarak bakılırsa elbette kamu hizmeti olmaz. Sağlık ilkeleri doğrultusunda hasta memnuniyetinin üst seviyede olduğu bir sağlık kabini elbette para kazandırır.

Sağlık kabini açma maliyeti?

Sağlık kabini açma maliyetleri, başvuru süreci, kullanılacak malzeme, kira, tabela, ulaşım, v.b durumlar göz önünde bulundurulduğunda sağlık kabini açma maliyeti ortalama ortaya çıkmaktadır.

Ruhsatsız sağlık kabini! Sağlık Kabini ruhsatı ne kadar?

Ruhsatsız bir sağlık kabini düşünülemez! Sağlık kabini ruhsatı başvuru süreçleri ve fiyatlar bulunduğunuz il-ilçe sağlık müdürlülüklerinden kolayca öğrenilebilir.

Sağlık kabini ne iş yapar?

Sağlık Kabini ne işe yarar? Sağlık kabini kabinde ve evde sağlık hizmetleri sunan özel sağlık kuruluşlarıdır.

Sağlık kabini aylık geliri?

Sağlık kabini ayık geliri, sağlık kabininin bulunduğu ile ve ilçeye göre değişmektedir.

Sağlık kabini ücretleri

Sağlık kabini fiyatları ücretleri ve tüm işlemler hakkında destek hattımızı arayabilirsiniz.

Sağlık Kabini kimler açabilir?

Sağlık Kabini kimler açabilir? Ebe, Sağlık Memuru ve Hemşire açabilir.

Sağlık kabini en yakın

Sağlık kabini en yakın Sağlık kabini Beylikdüzü ve Sağlık kabini Esenyurt ve Avrupa, Anadolu yakasında Sıhhat Sağlık Kabini olarak hizmet vermektedir.

1 Yorum
    Esra

    Hem kamu personeli açabilir yazmışsınız, hem de 657 ye tabi ise açamaz yazmissiniz. Yöke bağlı üniversitede kadrolu hemsireyim, iş yerinden gerekli belgeyi isteyip ortaklı olarak açamıyor muyum şu an ?

    5 Nisan 2024 Yanıtla

Bir yanıt yazın

☎ Ara | Sıhhat Sağlık Kabini