Kabinde serum takma fiyatı ne kadar 2025 Bu makalemizde serumun aslında hasta şikayetlerine özel olarak hazırlandığını vurgulamak istiyoruz. Baş ağrısı, mide enfeksiyonları, vitaminsizlik, demir eksikliği ve salgın hastalıklarda Kabinde serum hizmeti ideal sağlık hizmetleri arasındadır. Kabinde serum takma fiyatı ne kadar 2025? Bu konuda sağlık kabinimizle iletişime geçebilirsiniz.
Kendinizi hasta veya iyi hissetmiyorsanız bulantı ve kusma sık görülen belirtilerdir. Bu semptomlar, burada listelenemeyecek kadar kapsamlı olabilecek birçok farklı hastalıkla ilişkilidir. Bu nedenle tartışma daha genel nitelikte olacaktır. Bulantı ve kusma çok çeşitli farklı durumlarda sıklıkla ortaya çıkar. Bakteriler tarafından bozulmuş yiyeceklerden, muhtemelen zehir (toksinler) üreten bakterilerden kaynaklanan zehirlenmeden kaynaklanır. Kusmanın oluşması 1-6 saat, ishalin oluşması ise 6-24 saat sürer. Durum genellikle 1-3 gün sürer
Bulantı, kusma, mide ağrısı ve/veya ishale neden olur.
Bulantı ve kusma şikayeti olan kişilerin çoğu Kabinde güvenle tedavi edilebilir. Ancak bazen mide bulantısı ve kusma ciddi bir durumun ifadesi olabilir. Bu nedenle aşağıdaki durumlarda bir doktora başvurmalısınız:
- Mide veya göğüste ağrı varsa
- Kan kusmak
- Zayıflık ve baş dönmesi hissi
- Çok az işiyor
- Şeker hastasıyım ve insülin alıyorum
- Kalple ilgili sorunlarınız var
- Yeni bir ilaç almaya başladım
- Küçük çocuklar ve yaşlılar için doktora başvurma eşiği daha düşük olmalıdır
Belirtilerinize bağlı olarak doktorunuz sizi görmeyi veya başka bir sağlık uzmanına başvurmanızı isteyebilir.
Sıvı temini: Kuruma (dehidrasyon) bulantı ve kusmayı daha da kötüleştirebilir. Dehidrasyonu önlemek için sık sık az miktarda yüksek kalorili sıvı veya su içirin. Bol miktarda sıvı içeren yiyecekler yiyin; örneğin çorba ve bazı tatlılar.
Hafif yemek: Katı yiyecekleri kusmadan yiyemiyorsanız, kraker ve erişteleri tercih edin. Süt veya çok fazla yağ içeren yiyecekler yemeyin. Gazlı sıvıları veya kafein içeren sıvıları içmeyin
Bulantı önleyici: Hafif bulantı önleyici preparatlar eczaneden reçetesiz olarak satın alınabilir. Bu preparatların yararlılığı genellikle oldukça sınırlıdır.
Mide enfeksiyonu (mide gribi)
Mide enfeksiyonu, mide veya bağırsak sisteminde meydana gelen bir iltihaplanmadır. Enflamasyon, bozulmuş yiyecek veya virüs nedeniyle oluşur.
Mide enfeksiyonu, mide veya bağırsak sisteminde meydana gelen bir iltihaplanmadır. Enflamasyon aşağıdakilerden dolayı oluşur:
- Bakteriler tarafından bozulan yiyecekler (veya gıda zehirlenmesine neden olan bakterilerden gelen toksinler)
- Virüsler
- Parazitler
Mide-bağırsak enfeksiyonu, örneğin yiyecek veya kötü hijyen nedeniyle bir bakteri, parazit veya virüs yuttuktan sonra ortaya çıkar. Virüsler ve bakteriler gastrointestinal sisteme ulaştığında semptomların ortaya çıkması birkaç gün alır. Mide ağrısı, ishal, kusma ve ateş yaşayabilirsiniz. Çoğu zaman semptomlar yaklaşık 36 saat sürer, ancak süre aynı zamanda bakteri mi yoksa virüs mü olduğuna da bağlıdır.
Gastrointestinal enfeksiyonlar çoğunlukla Roskilde hastalığı (Norovirüs) gibi viral enfeksiyonlardan veya salmonella , campylobacter veya yersenia gibi bakterilerden kaynaklanır. Gezgin ishali olarak adlandırılan ishal çoğunlukla E. coli bakterisinin neden olduğu bir enfeksiyondan kaynaklanır. İshali tetikleyen bakteri, virüs ve parazitlerin listesi de uzundur.
Mide enfeksiyonunun belirtileri nelerdir?
Belirtiler sıklıkla şunlardır:
- Mide bulantısı ve kusma
- İshal
- Karın ağrısı
- Ateş
Neden gastrointestinal enfeksiyonlara yakalanırsınız?
Aşağıdaki nedenlerden dolayı mide enfeksiyonlarına yakalanabilirsiniz:
- Bakterilerle kontamine olmuş yiyecekleri yemek. Bunun nedeni etin, yumurtanın yetersiz ısıl işleminden veya yetersiz mutfak hijyeninden kaynaklanmaktadır.
- Diğer enfekte kişilerden bakteri veya virüs enfeksiyonu. Örneğin tuvalet ziyaretleriyle bağlantılı olarak iyi el hijyeni önemlidir.
- Mikroorganizmalar kalın ve ince bağırsakta bağırsak mukozasında iltihaplanma ve tahrişe neden olur, dolayısıyla dışkıdaki sıvı içeriği çok fazla olur.
Mide enfeksiyonları nasıl tedavi edilir?
Mide enfeksiyonunu tedavi etmek genellikle gerekli değildir, zira enfeksiyon kendiliğinden geçmektedir. Ancak kusma ve ishal nedeniyle çok fazla sıvı kaybedersiniz ve bunu tekrar yerine koymaya dikkat etmeniz gerekir. Bu en iyi şekilde bol miktarda su ve meyve suyu içerek yapılır. Nadir durumlarda, özellikle çocuklar ve yaşlılar için hastaneye yatış gerekli olabilir.
- Kendinizi çok kötü hissediyorsanız ve güvensizseniz
- Kendinizi susuz, sisli veya zihinsel olarak etkilenmiş hissediyorsanız. Bebeklerde ve yaşlılarda bu soruna çok dikkat edin.
- İshal kanlı hale gelirse
- Ateş 38,9 derece ve üzerine çıkarsa
Bu tür durumlarda hasta şikayeti doğrultusunda hazırlanan Kabinde serum paketlerimiz için sağlık kabinimizi arayabilirsiniz.
Soğuk algınlığı ve grip
Hepimiz zaman zaman soğuk algınlığına yakalanırız; aslında yılda ortalama 2-3 kez, çocuklarda ise biraz daha sık. Soğuk algınlığına neden olabilecek 200’den fazla farklı virüs vardır ve belirtileri şunlardır: burun akıntısı ve hapşırma. Grip belirtileri ateş, titreme, ağrı ve sızı, yorgunluk ve baş ağrısı gibi biraz daha ciddidir.
Günlük konuşmada ‘grip’ kelimesini birçok farklı rahatsızlığı tanımlamak için sıklıkla kullanırız ve bazen soğuk algınlığıyla karıştırılır.
Grip, ateş, baş ağrısı, öksürük, boğaz ağrısı ve kas ağrısına neden olabilen solunum yollarının viral bir enfeksiyonudur. İnfluenzaya neden olabilecek birkaç farklı virüs türü vardır; bunların çoğu vücudun solunum sistemine saldırır; boğaz ve burun da dahil olmak üzere akciğerler ve solunum yollarıdır ve bu, aşağıdaki gibi klasik semptomlara neden olabilir:
- Kuru öksürük
- Boğaz ağrısı
- Üşüme ve terlemeyle birlikte yüksek ateş
- Baş ağrısı
- Kaslarda ve vücutta ağrı ve sızılar
- Yorgunluk ve halsizlik
Yalnızca semptomlara dayanarak grip ile soğuk algınlığı arasında ayrım yapmak bazen zor olabilir. Ancak genel olarak aşağıdaki farklılıklar vardır:
Grip semptomlarını ateş, titreme ve kas ağrıları takip edebilir. Soğuk algınlığı semptomları genellikle burun akıntısı veya tıkanıklığı ve hafif ateşle sınırlıdır.
Grip ve soğuk algınlığı nasıl önlenir?
Ellerinizi iyi yıkamaya dikkat ederek ve hasta kişilerle temastan kaçınarak grip ve soğuk algınlığını önleyebilirsiniz. Siz de grip veya soğuk algınlığınız varsa, başkalarına bulaştırmamak için işten, okuldan ve sosyal etkinliklerden Kabinde kalın.
Çoğu durumda hem grip hem de soğuk algınlığı bir hafta içinde kendiliğinden geçer. Bol bol dinlenmeniz ve bol sıvı tüketmeniz önemlidir. Sıvı alımı yapamayan hastalarımıza doğrudan serum tedavisi uygulanarak hastalıklar kontrol altına alınabilmektedir.
Sinüslerde ağrı – nedenleri ve tedavisi
Sinüslerdeki ağrı, burun tıkanıklığı veya akıntısı, hapşırma, boğaz ağrısı ve öksürük gibi soğuk algınlığı semptomlarını yüzdeki ağrı ve ağrıyla birleştirir.
Sinüsler yüzünüzdeki dört çift hava dolu boşluktan oluşur. Görevleri, burnunuzdan soluduğunuz havanın ciğerlerinize ulaşmadan önce doğru sıcaklık ve neme sahip olmasını sağlamaktır.
- Sinüslerdeki mukusu inceltmek için bol miktarda sıvı içirin.
- Günde birkaç kez yüzünüze sıcak ve nemli bir bez koyun.
Günde 2-4 kez buharı içinize çekin; örneğin bir kase sıcak/kaynar sudan gelen buharı içinize çekin; Buharı tutmak için başınıza bir havlu koyun.
- Kuru yerlerden kaçının ve havayı nemlendirmek için nemlendirici kullanın.
- Burun tıkanıklığını gidermek ve sinüsleri boşaltmak için burun spreyi kullanın.
- Burnunuzu örneğin dumanla tahriş etmekten kaçının.
- Ani sıcaklık değişikliklerinden kaçının.
- Başınızı aşağıya doğru eğmekten kaçının.
Ne zaman doktora başvurmalısınız?
Çoğu durumda, burun tıkanıklığı ortadan kalktığında sinüslerdeki ağrı da kaybolur. Soğuk algınlığı semptomları ve sinüslerdeki ağrı 10 günden fazla sürerse veya semptomlar kötüleşirse doktora başvurmalısınız.
Soğuk algınlığınız olduğunda, alerjiniz ya da saman nezleniz olduğunda, burun mukozasındaki iltihabi bir durum olan iltihaplanma nedeniyle burun durabilir. Burun tıkandığında sinüslerin içindeki bakteriler için iyi büyüme koşulları sağlanır. Bu, yüzde ağrıya (öne eğildiğinizde daha da kötüleşen), baş ağrısına, yüzde basınç hissine ve hatta diş ağrısına neden olabilir.
Sinüs ağrısına iyi tavsiyeler
Tıkalı burnu ve sinüslerdeki ağrıyı hafifletmek için kendi başınıza yapabileceğiniz bazı şeyler vardır.
- Sinüslerdeki mukusu inceltmek için bol miktarda sıvı içirin.
- Günde birkaç kez yüzünüze sıcak ve nemli bir bez koyun.
- Günde 2-4 kez buharı içinize çekin; örneğin bir kase sıcak/kaynar sudan gelen buharı içinize çekin; Buharı tutmak için başınıza bir havlu koyun.
- Kuru yerlerden kaçının ve havayı nemlendirmek için nemlendirici kullanın.
- Burun tıkanıklığını gidermek ve sinüsleri boşaltmak için burun spreyi kullanın.
- Burnunuzu örneğin dumanla tahriş etmekten kaçının.
- Ani sıcaklık değişikliklerinden kaçının.
- Başınızı aşağıya doğru eğmekten kaçının.
Baş ağrısı
Her on Danimarkalıdan biri haftada en az bir kez baş ağrısı çekiyor. En sık görülen baş ağrısı türü, toplumun neredeyse yarısının aşina olduğu gerilim tipi baş ağrısıdır. Yüzde 25’ten fazlası ayda en az bir kez gerilim baş ağrısı yaşıyor. PANODIL kısa süreli bir tedavi olarak uygundur ancak örneğin ani, şiddetli bir baş ağrısı veya inatçı bir baş ağrısı durumunda doktorunuza başvurmalısınız.
Sık sık baş ağrısı çekiyorsanız, baş ağrılarının ne sıklıkta ortaya çıktığını, şiddetini ve kaç tane baş ağrısı tableti aldığınızı belirten bir günlük tutmak iyi bir fikir olabilir.
Doğru tedaviyi seçin ve baş ağrınızı mümkün olan en kısa sürede tedavi ettiğinizden emin olun; ne kadar erken olursa o kadar iyi.
Ne tür baş ağrısından şikayetçisiniz?
Üç tür baş ağrısı vardır: gerilim baş ağrıları, migren ve küme baş ağrıları. Her baş ağrısının farklı belirtileri olabilir ve birkaç dakikadan birkaç güne kadar sürebilen zonklayıcı veya keskin ve keskin bir ağrıya neden olabilir. Yaşadığınız baş ağrısının türünü bilmek, ağrıyı tedavi etmenize ve gelecekteki baş ağrılarını önlemenize yardımcı olabilir.
Gerilim baş ağrısı
Gerilim baş ağrıları en sık görülen baş ağrılarından biridir. Bunun nedeni, stres veya kötü çalışma duruşu nedeniyle boyun ve omuz kaslarında sertlik veya ağrı gibi çeşitli fiziksel ve çevresel faktörlerin tetiklediği boyun ve kafa derisindeki kas gerginliğidir.
Başın etrafına sıkı bir bant bastırılıyormuş hissi veren hafif ila orta şiddette ağrıya neden olabilir.
Başın her iki tarafında da eşit hissedilir.
Genellikle kısa ömürlüdür.
Hoş olmayan ve sinir bozucu olabilir, ancak genellikle günlük yaşamda sizi engelleyecek kadar ciddi değildir.
Migren, ağrının genellikle başın bir tarafıyla sınırlı olması nedeniyle gerilim tipi baş ağrılarından farklıdır. Zonklayan, orta ila şiddetli ağrı olarak tanımlanır. Birçok migren hastası ışığa ve sese karşı geçici hassasiyet yaşayabilir ve ayrıca bulantı ve kusmadan da şikayetçi olabilir.
Migren:
- Zonklayan, orta ila şiddetli bir ağrı gibi geliyor.
- Tekrarlayan ataklarla birkaç saatten birkaç güne kadar sürebilir.
- Kadınlarda erkeklere oranla daha sık görülür.
- Bazıları için öncesinde ışık parlamaları veya bulanık görme görülebilir.
- Kişiden kişiye değişen çeşitli faktörler tarafından tetiklenebilmektedir.
- Neyse ki, migren ataklarını neyin tetiklediğini biliyorsanız, onları önleyebilir ve sayısını azaltabilirsiniz; bu nedenle, ataklarınızı tetikleyen özel bir şey olup olmadığına dikkat edin.
Küme baş ağrıları
- Küme baş ağrıları en nadir görülen baş ağrısı türüdür ancak tartışmasız en yoğun olanıdır. Küme baş ağrısında ‘küme’ kelimesi, ağrının yaşandığı yeri değil, zaman içindeki atak sayısını ifade eder. Küme baş ağrıları ile gerilim baş ağrıları ve migren arasındaki temel fark da tam olarak budur; Ağrının birkaç hafta veya ay boyunca günde 8 atağa varan bir süre boyunca düzenli olarak ortaya çıkması. Küme baş ağrılarının nedeni bilinmemektedir, ancak bazı kişilerde alkol ve tütün tarafından tetiklenebilmektedir.
- Genellikle dayanılmaz olarak tanımlanan yoğun ağrıya neden olur.
- Başın bir tarafında, gözün çevresinde ve arkasında lokalizedir.
- 15 dakikadan 3 saate kadar sürebilir; hızlı bir şekilde ortaya çıkar ve daha sonra gücü artar.
- Gözde şişlik, sulanma ve kızarıklık, burun tıkanıklığı veya akıntısı gibi belirtilere neden olabilir; ancak bu belirtiler yalnızca başın bir tarafında görülür.
- Erkekler kadınlardan daha sık küme baş ağrısından muzdariptir.
Kabinde serum takma fiyatı ne kadar 2024? Bu konuda sağlık kabinimizle iletişime geçebilirsiniz.