Damardan Glutatyon yaptıranlar yorumları? Glutatyon fiyat?

Damardan Glutatyon yaptıranlar yorumları?

Glutatyon ya da damardan glutatyon yaptıranlar yorumları, damardan glutatyon fiyat, glutatyon nedir, en iyi glutatyon markası hangisi gibi sorularla sıkça karşılaşırız. Şimdi kabinimizde ve evde hastalarımıza uyguladığımız Glutatyon mega vitamin paketi hakkında bilgiler sunacağız.

Glutatyon, radikal temizleyici olarak yalnızca oksidatif strese karşı koruma sağlamakla kalmaz, aynı zamanda C vitamini ve E vitamini gibi “kullanılmış” antioksidanların yeniden etkinleştirilmesinde de rol oynar.

Glutatyon , “kükürt içeren bir tripeptit” olan organik bir bileşiktir . Glutamik asit, sistein ve glisin aminoasitlerini birleştirerek insan vücudunda önemli görevleri yerine getirir.

Glutatyon ayrıca GSH veya “γ-L-glutamil-L-sisteinilglisin” kimyasal isminden dolayı L-glutatyon olarak da adlandırılır .

Glutatyon karaciğerde üretilir ve vücudun her hücresinde bulunur . Glutatyonun en yüksek konsantrasyonları karaciğerde, beyaz kan hücrelerinde ve eritrositlerde bulunur.

Glutatyon vücutta hem GSH olarak indirgenmiş formda hem de GSSG (glutatyon disülfür) olarak oksitlenmiş formda bulunur. Bir hücrede iki formun birbirine niceliksel oranı, hücredeki redoks reaksiyonlarının (bir reaktanın elektronları başka bir reaktanta aktardığı kimyasal reaksiyonlar) durumunu belirler.

Glutatyon güçlü bir antioksidandır . Kendisini sadece oksidatif strese karşı serbest radikal temizleyici olarak korumakla kalmaz, aynı zamanda C vitamini ve E vitamini gibi “kullanılmış” antioksidanların yeniden etkinleştirilmesinde de rol oynar.

Glutatyon, üç farklı amino asitten oluşan hayati bir proteindir. Vücut glutatyonu kendisi üretebilir ve ayrıca ıspanak ve brokoli gibi besinler yoluyla da emilir. Amino asit neredeyse tüm metabolik süreçlerde yer alır ve detoksifikasyonu düzenler. Genellikle oksidatif stresin neden olduğu glutatyon eksikliği, artık yeterli hücre enerjisi bulunmadığından kronik yorgunluğa ve yorgunluğa yol açar.

Glutatyon, glisin, sistein ve glutamik asit olmak üzere üç amino asitten oluşan bir tripeptittir. Eğer bu üç amino asit mevcutsa ve organizma sağlıklıysa vücut kendi başına glutatyon üretebilir. Vücudun her yerinde meydana gelir ve birçok metabolik sürece dahil olur. Ancak glutatyon özellikle insanın detoksifikasyon organı olan karaciğerde yoğunlaşmıştır. Glutatyon reaktif oksijen türlerini zararsız hale getirir ve böylece hücre hasarına karşı koyar. Ayrıca glutatyon beyaz kan hücrelerini kontrol ederek bağışıklık sistemini güçlendirir.

Glutatyon karaciğerde üretilir ve orada yüksek konsantrasyonlarda bulunur. Bir yandan antioksidan olarak karaciğer hücrelerinin korunmasına katkıda bulunurken diğer yandan karaciğerin detoksifikasyon fonksiyonunu doğrudan destekler . Glutatyondaki kükürt bileşenleri onu “yapışkan” hale getirir. Toksinler glutatyon molekülüne yapışır, vücutta taşınır ve daha sonra vücuttan atılır.

Glutatyon sağlıklı vücutta yeterli miktarda üretilir. Ayrıca taze kuşkonmaz, ıspanak, maydanoz ve brokoli gibi besinler de yüksek oranda glutatyon içerir. Glutatyon vücutta aşağıdaki işlevleri yerine getirir:

  • Serbest radikalleri ve hidrojen peroksiti zararsız hale getirir
  • Karaciğerdeki vücudun atık ürünlerini detoksifiye eder
  • Hücre bölünmesini ve hücre metabolizmasını kontrol eder
  • Lökotrien oluşumunu destekler
  • Amino asitleri hücrelere taşır
  • Yaşlanma süreçlerini yavaşlatır
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir
  • Etkili antioksidan
  • Detoksifikasyonu destekler
  • Antiinflamatuar etkisi vardır

Glutatyon bağışıklık sistemini güçlendirdiği için tüm hastalıklarda, özellikle de otoimmün hastalıklarda ve oksidatif stresle ilişkili hastalıklarda faydalıdır. Bu içerir:

  • Obezite (obezite)
  • Damar sertliği
  • Diyabet
  • Dejeneratif sinir hastalıkları
  • Erkeklerde doğurganlık sorunları
  • Datarakt
  • Dronik inflamasyon (romatizma, artrit vb.)

Glutatyonun biyokimyasal etki prensibi, yani hücrelerin detoksifikasyonu ve serbest radikallerin durdurulması, tripeptidin terapötik amaçlarla kullanılmasına giderek daha fazla yol açmaktadır. Bilimsel olarak kanıtlanmamış olsa da yaşlanma karşıtı endüstri de glutatyondan faydalanıyor. Konsantrasyon yaşla birlikte azaldığından, artan alımın cildi gençleştirdiği ve iyileştirdiği düşünülmektedir.

Günlük alım önerisi

Eksiklik durumunda ve birçok hastalıkta hücre içi glutatyon düzeyinin arttırılması endike olsa da ağızdan alım genellikle mantıklı değildir. Bir yandan glutatyon iki dakikadan daha kısa bir yarılanma ömrüyle oksitlenir, böylece ihtiyaç duyulan hücrelere değil kana ulaşır.

Öte yandan glutatyon bağırsakta zaten bileşenlerine ayrılıyor. Bu nedenle glutatyon genellikle bağırsakları atlayarak yani enjeksiyon şeklinde uygulanır.

Günlük 0,5 ila 1,5 g sistein veya N-asetilsistein takviyesi yaparak vücudun kendi glutatyon üretimini artırmak da mümkündür. Bu amino asitler glutatyonun temel yapı taşlarıdır.

Eksiklik için olası risk grupları

Artan oksidatif strese ve reaktif oksijen türlerine maruz kalan kişiler özellikle glutatyon eksikliğinden muzdariptir . Tetikleyici faktörler sağlıksız beslenme, çevresel toksinler ve ilaçların organizma üzerindeki yüküdür. Vücut, oksidatif stresi önlemek ve hasarını onarmak için daha fazla glutatyon kullanır, ancak onu gerekli miktarlarda üretemez.

Vücudun kendi glutatyon üretimini destekleyen maddeler

Glutatyon oluşumu dengeli bir beslenmeyle ve yeterli selenyum ve limonen sağlayan ürünlere dikkat edilerek uyarılabilir. Limonen, rezene, kereviz, kiraz, soya ve buğday ürünlerinde bulunan doğal bir maddedir. Antioksidan özelliklere sahip glutatyon içeren bir enzimin sentezini destekler.

Eksiklik durumunda olası ikincil hastalıklar

Glutatyon eksikliği aşağıdaki şikayetlere ve hastalıklara yol açabilir:

  • Yorgunluk sendromu
  • Kronik yorgunluk
  • Performans kaybı
  • Enfeksiyonlara karşı artan duyarlılık
  • Glutatyon eksikliği varsa vücudun antioksidan koruma sistemi dengesizleşebilir.
  • Organizma bu durumda zararlı dış etkenlere karşı daha duyarlı hale gelir .

    Bu, vakaların artmasına neden olabilir

  • Enfeksiyonlar
  • Enflamasyon
  • Zayıflık
  • Tükenmişlik
  • Ruh hali
  • Depresif ruh halleri

Glutatyon eksikliği genellikle hepatit, solunum yolu enfeksiyonları, kalp hastalığı ve epilepsi gibi hastalıklarda da tespit edilebilir. Ancak bu hastalıklar bir eksikliğin sonucu değil, çoğunlukla tetikleyicidir.

Glutatyon eksikliğini tedavi edin

Glutatyon eksikliği bir yandan diyetle, diğer yandan enjeksiyonlarla tedavi edilebilir. Tablet almak genellikle mantıklı değildir çünkü glutatyon hücreye ulaşmadan oksitlenir. Ek olarak, vücut çok hızlı bir şekilde dış kaynağa geçer ve aynı zamanda vücudun kendi sentezini de kısıtlar, bu da eksikliği daha da kötüleştirebilir.

Glutatyon eksikliğinin oluşmasını önlemek için öncelikle bol miktarda doğal glutatyon içeren gıdalar yemelisiniz. Normal ve dengeli beslenen sağlıklı bir vücudun yeterli glutatyon sentezinde herhangi bir sorunu yoktur. Sisteinin önleyici tedbir olarak alınması glutatyon sentezini uyarmak ve eksikliği önlemek için de yararlı olabilir.

Glutatyon (GSH) antioksidan etkiye sahiptir

Glutatyon (GSH), glutamik asit, glisin ve sisteinden yapılmış kükürt içeren bir tripeptittir. Karaciğerde üretilir ve suda çözünebilen önemli bir hücresel antioksidan ve önemli bir enzim kofaktörüdür. GSH vücudun her hücresinde bulunur. En yüksek konsantrasyonlar karaciğerde (detoksifikasyon için en önemli organ) ve eritrositlerin yanı sıra beyaz kan hücrelerinde (bağışıklık hücreleri) bulunur.

Glutatyon indirgenmiş (GSH) ve oksitlenmiş (GSSG) formda bulunur ve bunların oranları hücre içindeki redoks durumunu belirler. Normalde 9:1 (GSH:GSSG) oranı yetersiz değildir.

Sadece GSH’nin antioksidan etkisi vardır. Toksik etkiler dengeyi oksitlenmiş duruma (GSSG) kaydırır. GSSG’nin GSH’ye “geri kazanılması” glutatyon redüktaz tarafından katalize edilir.

Glutatyon birçok metabolik süreçte rol oynar. Proteinlerin üçüncül yapısını korur, amino asitlerin hücre zarlarından taşınmasını teşvik eder ve antioksidan koruma sisteminde önemli bir rol oynar. Glutatyon peroksidazın bir yardımcı substratı olarak vücutta kaçınılmaz olarak oluşan ve oksidatif stres sırasında giderek artan şekilde oluşan peroksitleri detoksifiye eder. Glutatyon sistemi, her hücrede sürekli olarak oluşan hidrojen peroksitleri ve lipit peroksitleri su ve oksijen oluşturmak üzere metabolize eden bir “yakalayıcı sistemi” temsil eder. Reaktif oksijen türlerinin (oksidatif stres) neden olduğu hasara karşı hücre ve mitokondriyal membranlar için çok önemli bir koruma sağlar.

Glutatyon aynı zamanda oksitlenmiş ve dolayısıyla etkisiz C ve E vitaminlerinin indirgenmiş aktif formlarına dönüştürülmesinde de rol oynar. Aynı zamanda bağışıklık hücrelerinin enfeksiyonlar sırasında üretilen lökotrienler üretme yeteneğine de katkıda bulunur ve bağışıklık savunma reaksiyonları sırasında lökositlerin fonksiyonlarını kontrol eder.

Sağlık kabinimizde Glutatyon Mega Vitamin Paketi

Tüm Hastalıklara Karşı Bağışıklık Sisteminizi Güçlendirin. GLUTATYON 1200 mg + Cernevit Multivitamin + B12 Vitamin + D3 Vitamin. Fiyat bilgisi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

☎ Ara | Sıhhat Sağlık Kabini