Enjeksiyon uygulaması eğitim almış sağlık personeli tarafından uygulanmaktadır. Yapılan enjeksiyon işleminin çeşitleri bulunmaktadır. Enjeksiyon çeşitleri şunlardır:
Muskuler enjeksiyon: İlacın kas içine uygun bir teknik ile enjekte edilmesi yöntemidir. Kalçanın bir kısmı hayali çizgi ile dörde bölünerek üstteki kısma enjekte edilir. Kol ve bacakta üst kol ile üst bacağın yan orta kısmına ilacın enjekte edilmesi ile uygulanmaktadır. Genellikle kalça kasları tercih edilir. Ancak hareket ve dönme sıkıntısı olan hastalarda kol ve bacak muskuler enjeksiyon uygulaması kullanılmaktadır.
Deri altı enjeksiyon: Genellikle kol ve bacağın yan kısımlarında sıklıkla kullanılan bir enjeksiyon yöntemidir. Z tekniği denilen bir teknik ile ilaç deri altına verilmektedir.
Damar içi ilaç enjekte etme yöntemi: vücutta kirli kanı taşıyan toplar damarlara enjekte edilerek yapılan bir tekniktir. Bu uygulamada enjekte edilen ilacın ve ilacın sulandırıldığı sıvının miktarı önemlidir. Bazı ilaçlar damara enjekte edilirken yanma hissine sebebiyet verdiği için bol sıvı ile sulandırılarak hastaya yavaş uygulanması gerekmektedir.